tekré využijete v Švýcarsku v restauraci

Napsal: Travelology

Víte, co znamená, když v restauraci v Švýcarsku uslyšíte slovo „tekré“? Jeho význam vám může přinést nejen gastronomický zážitek, ale i kulturní poznání této malebné země. Pokud vás zajímá, jakým způsobem se tradiční švýcarské jídlo spojuje s moderními trendy, určitě byste neměli přestat číst. V této článku vám totiž přinášíme zajímavé informace o této specialitě a tajemství jejího přípravy. Připravte se na chuťovou i kulturní cestu, která vás zavede až do srdce Alp!

Tekré – švýcarská specialita, kterou rozhodně musíte ochutnat

Švýcarsko je známé svými horskými scenériemi, čokoládou a syry. Ale existuje jedna specialita, která se často přehlíží, a to je tekré. Pokud chcete zažít autentickou švýcarskou kuchyni, nenechte si ujít tuto lahodnou pochoutku.

Co je to tekré?

Tekré je švýcarské jídlo, které se skládá z malých kousků masa, které jsou smíchány s kořením a následně smaženy v pánvi. Nejčastěji se používá hovězí nebo jehněčí maso, ale můžete narazit i na verzi s krůtím nebo kuřecím masem. Tekré se podává s různými přílohami, jako jsou brambory, rýže nebo zelenina.

Jak se tekré připravuje?

Příprava tekré je poměrně jednoduchá. Nejprve se maso nakrájí na malé kousky a smíchá se s kořením, jako je paprika, cibule, česnek a sůl. Poté se maso smaží na oleji nebo másle v pánvi, dokud není zlatavé a křupavé. Pokud se vám nechce vařit doma, můžete si tekré vychutnat v restauraci nebo v hospodě.

Kde najdete nejlepší tekré v Švýcarsku?

Jižní kanton Ticino je považován za kolébku tekré. Zde se podává tradiční verze tekré, která se nazývá „Ticinese“. Pokud se vydáte do této oblasti, určitě si nenechte ujít návštěvu místních restaurací a ochutnejte autentickou Ticinese tekré.

Nicméně, i v jiných částech Švýcarska můžete narazit na skvělé tekré. Například v kantonu St. Gallen se podává tekré s bramborovou kaší a zelím. V kantonu Vaud se zase můžete těšit na tekré s omáčkou z bílého vína a hrušek.

Jak si vychutnat tekré v restauraci?

Pokud si chcete vychutnat tekré v restauraci, doporučujeme si vybrat tradiční švýcarskou restauraci, kde je tekré na jídelním lístku. Pokud nevíte, kam jít, zeptejte se místních obyvatel na tipy.

Když si objednáte tekré, můžete si vybrat přílohu, která se vám líbí nejvíce. Nezapomeňte si také objednat sklenici švýcarského vína nebo piva, aby vaše jídlo doplnilo perfektní chuťový zážitek.

Závěr

Tekré je skvělá švýcarská specialita, kterou byste rozhodně neměli vynechat. Připravte si ji doma, nebo si ji vychutnejte v restauraci. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu, určitě se budete těšit na nezapomenutelnou chuťovou zkušenost.

Často Kladené Otázky

Jaké platidlo mohu využít v restauraci ve Švýcarsku?

V Švýcarsku se běžně platí švýcarskými franky, ale v některých turistických oblastech lze platit i eurem. Platby kartou jsou také běžné, ale může se stát, že menší podniky přijímají pouze hotovost.

Jsou v restauracích ve Švýcarsku zahrnuty spropitné a daň?

Spropitné není v restauracích ve Švýcarsku povinné, ale je zvykem zaokrouhlit částku na celé franky. Daň z přidané hodnoty (DPH) je již zahrnuta v ceně jídla a nápojů. Pokud si objednáte alkoholické nápoje, může být v ceně zahrnuta speciální daň.

O Autorovi

V Travelology se snažíme neustále rozšiřovat naši nabídku a přinášet našim zákazníkům nové a zajímavé zážitky. Jsme hrdí na to, že jsme již několik let po sobě získali ocenění za nejlepší cestovní agenturu v České republice.

Napsat komentář

Zjistěte, jak získat 9 100 Kč za 60 minut a zaplatit si svou příští exotickou dovolenou
Letenky nebo dovolená zdarma? Téměř!
Overlay Image