V dnešním světě je cestování do zahraničí běžnou záležitostí. Pokud se chystáte na cestu do Ruska a rádi ochutnáváte nové chutě, tak by vás mohlo zajímat, co je tekré a jak se používá v tamějších restauracích. Tato exotická koření směs se používá při přípravě tradičních ruských jídel a má nezaměnitelnou chuť. Pokud chcete být připraveni na kulturní zážitek a objevovat nové chuťové zážitky, tak tento článek je pro vás. Přečtěte si více o tom, co tekré přináší do ruské kuchyně a jak ho můžete využít při návštěvě tamějších restaurací.
Tekré využijete v Rusku v restauraci
Obsah Článku
Rusko je země bohatá na historii a kulturou, a to se odráží i v jejich gastronomii. Pokud se chystáte na cestu do Ruska, určitě byste neměli vynechat ochutnat místní speciality v některé z tamních restaurací. Jednou z věcí, které vám mohou být nabídnuty v restauraci, jsou tekré. Co jsou to vlastně za jídlo a jak se připravují?
Co jsou tekré?
Tekré jsou tradiční ruské sušené ryby, které se připravují z lososa nebo síhy. Ryby se nejdříve nakrájí na plátky, které se solí a suší na vzduchu. Po několika dnech jsou tekré hotové k podávání.
Jak se podávají tekré?
Tekré se obvykle podávají jako předkrm nebo součást hlavního jídla. Ryby se mohou podávat samostatně, s chlebem nebo s bramborovou kaší. Pokud chcete zkusit něco nového, můžete si vyzkoušet kombinaci tekré s kysaným zelím nebo okurkami.
Jaké jsou výhody tekré?
Tekré jsou velmi zdravé jídlo. Jsou bohaté na bílkoviny, vitamín D a omega-3 mastné kyseliny, které jsou pro lidské tělo velmi důležité. Navíc jsou tekré nízkokalorické, takže se hodí i pro lidi, kteří dbají na svou postavu.
Kde v Rusku můžete ochutnat tekré?
Tekré jsou oblíbené jídlo v celém Rusku, takže je najdete v mnoha restauracích. Pokud se chcete podívat na některá speciální místa, kde se tekré připravují tradičním způsobem, můžete navštívit například restaurace v Petrohradu, Moskvě nebo v Jakutsku.
Závěr
Pokud se chystáte na cestu do Ruska, nezapomeňte ochutnat tekré. Jsou to tradiční ruské sušené ryby, které se podávají jako předkrm nebo součást hlavního jídla. Tekré jsou velmi zdravé jídlo a najdete je v mnoha restauracích po celém Rusku.
Často Kladené Otázky
Jakým způsobem mohu objednat jídlo v restauraci v Rusku?
V Rusku se v restauracích běžně využívá systém objednávání přes servírku. Stačí ji oslovit a říct, co si přejete. Některé restaurace využívají také elektronické menu, které se nachází na stolku a kde si můžete objednat přímo. V některých případech se může objednávat také u baru či přes telefon či internetovou aplikaci.
Jaké jsou tradiční pokrmy, které mohu ochutnat v Rusku v restauraci?
V Rusku se tradičně podávají pokrmy jako boršč, což je polévka z červené řepy, zelí a kysané smetany. Další oblíbený pokrm je pelmeně, což jsou plněné těstoviny podobné italským raviolům. K jídlům se často podává kasha, což je kaše z pohanky, a kaviar, který se podává na chlebu nebo k vajíčkům. K pití se v Rusku často podává kvas, což je fermentovaný nápoj z chleba.